RAM DIŞ TİCARET

Ram Dış Ticaret 2015 yılında da Koç Topluluğu'nun küresel piyasalardaki varlığının güçlenmesi için çalışmıştır.

RAM DIŞ TİCARET

Ram Dış Ticaret, Topluluk şirketlerinin küresel piyasalardaki varlığının güçlenmesi ve risk arz eden piyasalarda desteklenmesi misyonunu 2015 yılında da sürdürmüştür.

Topluluk ana ve yan sanayi şirketlerinin kullandığı yassı çelik ürünlerinin merkezi satın alma yolu ile tedarik faaliyetleri, Erdemir ve Borçelik firmalarından artan bir hacimle sürdürülmüş ve 352 bin ton malzeme, Topluluk şirketleri için önemli avantajlar sağlanarak temin edilmiştir.

Şirket, havacılık alanında temsilciliğini yaptığı Boeing ve Sikorsky faaliyetlerine devam etmiş, Azerbaycan Havayolları'na 1 adet 747 kargo uçağı teslimatı gerçekleştirmiştir.

Orta Doğu ve Afrika'da şiddetlenen savaşlarla birlikte, tahmini olarak 5,5 milyon kişi göç etmiş ve bu sayının yaklaşık olarak yarısı ülkemize sığınmıştır. Ram, Birleşmiş Milletler ve yardım kuruluşlarının açtığı ihalelere katılarak çeşitli kullanıma yönelik araçlar ve tüketim malzemesinin sığınmacılara ulaştırılmasını sağlamıştır.

Ram Dış Ticaret, 2015 yılını yaklaşık 1 milyar TL ciro ile kapatmıştır.

2016 yılı beklenti, hedef ve stratejiler

Demir Çelik merkezi satınalma konusunda hacmin ve Topluluk şirketlerine sağlanacak faydanın artırılarak sürdürülmesi planlanmaktadır.

Havacılık alanında 5 adet uçak teslimatı planlanmış olup, sektörle ilgili bölgesel yeni temsilcilikler alınması yönünde çalışmalar yapılmaktadır.

Ayrıca, Topluluk şirketlerinin yurt dışı faaliyetlerinin koordinasyonu ve mal/hizmet ticaretine yönelik çalışmalarla, geliştirilecek inovatif ürünlerin ülkemiz ve bölge ülkelerinde satış ve pazarlamasına yönelik çalışmalara devam edilecektir.