KOÇSİSTEM

KoçSistem, sektördeki bilgi ve tecrübesi ile Türkiye'de liderliğini sürdürmektedir.

KOÇSİSTEM

2015 yılında Türkiye bilgi teknolojileri sektöründeki 70'inci yılını kutlayan KoçSistem, teknoloji odaklı iş çözümleri ve stratejik iş birlikleriyle hizmet portföyünü genişleterek, %21 oranında ciro büyümesi elde etmiştir.

IDC'nin açıkladığı 2014 raporlarına göre Türkiye'de bilgi teknolojileri hizmet pazarının lideri olan KoçSistem, 70 yıllık tecrübesiyle bir yandan farklı sektörlerdeki lider müşterilerinin bilgi teknolojileri ihtiyaçlarını karşılarken, diğer yandan şirketlerin sayısal dönüşümünde başrolü oynayacak olan nesnelerin interneti, büyük veri analitiği, bulut bilişim, kurumsal mobilite, akıllı çözümler gibi mega eğilimlere ilişkin pek çok projeyi de hayata geçirmiştir.

KoçSistem, 2015 yılında, 4 kıtada 4.500 kullanıcıyı kapsayan "Global Ses ve Video Altyapısı"; nesnelerin interneti çerçevesinde geliştirilen ve 100'ün üzerinde iş istasyonunun anlık olarak izlendiği "Akıllı Üretim İzleme ve Kontrol"; yıllık 867 milyon TL yaş çay alımı sürecinin dijital dönüşümü sağlayan "Yaş Çay Alım Otomasyonu"; yeni nesil akıllı ulaşım çözümleri kapsamında "Elektronik Biletleme Altyapısı" ve 500 bin konuta kaliteli ve kesintisiz enerjinin ulaştırılmasını sağlayan "Entegre Bilişim Sistemleri" projeleri ile adından söz ettirmiştir.

2015'te hizmete açılan önemli veri merkezi yatırımı "İstanbulOne"da ilk müşterilerine barındırma ve yönetilen hizmet çözümleri sunmaya başlayan KoçSistem, Türkiye'de kurumsal bulut bilişim hizmetlerinde liderliğini sürdürmüştür. Ar-Ge yatırımlarına da ağırlık veren KoçSistem, Sanayi Bakanlığı'nın 2014 Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi çalışmaları kapsamında, kendi sektöründe en iyi 3 Ar-Ge Merkezi'nden biri olma başarısını göstermiştir. Şirket, Türkiye'de elde ettiği bilgi ve tecrübeyi Azerbaycan'a taşıyarak Kafkas Üniversitesi'ne Ar-Ge Merkezi kurmuştur. Ar-Ge çalışmaları ile yurt dışında da adından söz ettiren KoçSistem, Avrupa Birliği'nin yeni teknolojiler ve projeler geliştirmek üzere oluşturduğu EUREKA ITEA 3 Organizasyonu'nun Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilerek Avrupa'nın geleceğini şekillendirecek Ar-Ge projelerinin belirlenmesinde de söz sahibi olmuştur.

2016 yılı beklenti, hedef ve stratejiler

KoçSistem 2016 yılında, mega eğilimlere yönelik gerçekleştirdiği sayısal dönüşüme devam etmeyi, mevcut iş alanlarında pazarın üzerinde büyümeyi sürdürürken, yeni iş alanlarına yatırım yaparak geleceğin yetkinliklerini ve iş modellerini yaratmayı hedeflemektedir.