KOÇ FİNANSMAN
Koç Finansman

Koç Finansman marka ve sektör ayrımı yapmadan çalışan tek finansman şirketidir.

2015 aktif büyüklüğü: 3 milyar TL

Müşterilere satış noktasında finansman alternatifleri sunmak üzere kurulan Koç Finansman, başta otomotiv sektörü olmak üzere mortgage, eğitim, beyaz eşya ve benzeri alanlarda kredi çözümleri sunmaktadır. Koç Finansman marka ve sektör bağımsız çalışan tek finansman şirketi olup; krediye konu olan ürün veya hizmetin satışını yapan bayiler kanalıyla, şubesiz bir yapıda finansal çözümler sunmaktadır.

2015 yılında 20'nci yılını "20 Harika Yıl" temasıyla kutlayan Koç Finansman, tüm faaliyetlerinde kültür odakları olarak belirlediği "Yenilikçilik" ve "Müşteri Odaklılık" yaklaşımını merkeze almaktadır. Bu bakış açısıyla, teknoloji ve sosyal sorumluluk alanlarında ödüllere layık görülmüştür.

Koç Finansman benimsediği portföy çeşitliliği stratejisiyle, dayanıklı tüketim ve tüketici elektroniği alanına da yönelmiş, yeni işbirlikleri geliştirmiş ve "Kredidakik" markasının lansmanını gerçekleştirmiştir.

Şirketin, 2015 yılı kısa vadeli ulusal kredi notu (TR) A1 olarak teyit edilmiş, (TR) A olan uzun vadeli ulusal kredi notu ise (TR) A+'ya yükseltilmiştir.

2016 yılı beklenti, hedef ve stratejiler

Koç Finansman, 2016 yılında da iş alanlarını ve hizmetlerini çeşitlendirerek, rekabetçi yapısını korumayı, müşteri odaklı ve yenilikçi projeleriyle pazardaki gücünü artırmayı hedeflemektedir.