Ödüller ve Başarılar

Koç Holding, Fortune 500 sıralamasındaki tek Türk şirketi olmaya devam etmektedir. (2013 yılsonu sonuçlarına göre dünyanın en büyük 341’inci şirketi)

Fortune ABD tarafından hazırlanan “Dünyanın En Beğenilen Şirketleri” listesine Türkiye’den girebilen tek şirket olan Koç Holding, Fortune Türkiye’nin listesinde de “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketi” olmayı başarmıştır.

Koç Topluluğu, Türkiye’nin en büyük sanayi grubu olma başarısını sürdürmektedir. İstanbul Sanayi Odası’nın 2013 yılı sonuçlarına göre hazırlanan 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında, en büyük 10 sanayi kuruluşu arasında 5 Koç Topluluğu şirketi yer almaktadır.

Türkiye İhracatçılar Meclisi “2013 Yılı İlk 1.000 İhracatçı Araştırması”ndaki en yüksek ihracat yapan ilk 10 şirket içinde 4 Koç Topluluğu şirketi 1’inci, 2’nci, 5’inci ve 6’ncı olarak yer almaktadır.

Koç Holding, Boston Consulting Group (BCG)’un “2014 BCG 100: Yükselen Yıldızlar” listesinde yer alan dört Türk şirketinden biri olmuştur.

Avrupa Komisyonu’nun Ar-Ge harcamalarının büyüklüğüne göre oluşturduğu 2014 listesinde Koç Holding en üst sırada yer alan Türk şirketi olmuştur. Aynı listedeki diğer 5 Türk şirketinden 2’si Koç Topluluğu şirketleridir.

Koç Ailesi, topluma yaptığı katkılardan dolayı dünyanın en prestijli hayırseverlik ödüllerinden biri olarak gösterilen “Carnegie Medal of Philanthropy” ödülünün sahibidir.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç FIRST’ün “Yaşam Boyu Sorumlu İş İnsanı Ödülü”ne layık görülmüştür.

Gelir vergisi rekortmenleri arasında yer alan Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Suna Kıraç, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ödüle layık görülmüştür.

Koç Holding, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesi ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödüllerinde Büyük Ödül’e layık görülmüştür.

“Fikirler Ölmez” 10 Kasım iletişim kampanyası; dijital dünyanın en prestijli yarışmalarından “Mixx Awards 2014” ve “MediaCat Felis 2014” yarışmalarında toplamda 5 ödülün sahibi olmuştur. Mixx Awards’da “Sosyal Pazarlama, Viral, WOMM” alanında “Altın Mixx”, “Marka Farkındalığı ve Konumlandırma” ve “Viral” kategorilerinde de 2 “Bronz Mixx” ödüllerine layık görülerek, başvurduğu tüm kategorilerde ödül sahibi olmuştur. “MediaCat Felis 2014”te “En iyi Dijital Platform Kullanım” ve “İzleyici Hedefleri ve Engagement” kategorilerinde 1’incilik ödülüne layık görülmüştür.

Koç Holding’in İnsan Kaynakları alanındaki başarılı uygulamaları, dünyanın en prestijli yarışmalarından Stevie’de iki ödül almıştır. Koç Holding, “KPI (Kritik Performans Göstergeleri) Takip ve İnsan Kaynakları İyileştirme” projesiyle “Yılın Şirketi”, Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörlüğü ise “Yılın İnsan Kaynakları Departmanı” ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Koç Holding, “KPI (Kritik Performans Göstergeleri) Takip ve İnsan Kaynakları Süreç İyileştirme” projesi dünyanın en prestijli danışmanlık şirketlerinden biri olan Brandon Hall Group tarafından “Mükemmellik Ödülü”ne layık görülmüştür.

Koç Holding, Marketing Türkiye Dergisi ve AKADEMETRE işbirliğiyle “İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümü” araştırmasını temel alan ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Bütünleşik Pazarlama Ödül Projesi “The ONE Awards”da holdingler kategorisinde itibarını en fazla artıran şirket unvanına layık görülmüştür.

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği tarafından verilen “Yılın Finansal Sonuç Açıklaması”, “Yılın Faaliyet Raporu”, “Yılın İnternet Sitesi” kategorilerinin tümünde Koç Holding ilk 3’e girme başarısını göstermiştir.