RAM Dış Ticaret

Geçmişten geleceğe çağdaş ticaretin anahtarı: RAM

Kuruluşundan bu yana komşu ülke pazarlarında müşteri memnuniyetine önem vererek sürdürülen ticari faaliyetler Ram Dış Ticaret’i uluslararası ağırlığı olan, güvenilir bir ticari ortak konumuna taşımıştır.

2008 yılından beri kara tankerleri ile Tüpraş Kırıkkale Rafinerisinden Irak’a yapılmakta olan işlenmiş petrol ürünleri sevkiyatlarına bu yıl da devam edilmiş, her türlü güvenlik sorunlarının üstesinden gelinerek alınan siparişler müşterinin isteğine uygun tonaj ve terminlerde, birçok farklı noktaya teslim edilmiştir.

Ram’ın bu teslimatlarla ilgili göstermiş olduğu olağanüstü performans, müşteri konumunda olan ABD Savunma Bakanlığı tarafından takdir belgesi ile onurlandırılmıştır.

Topluluk şirketlerinin kullandığı yassı çelik ürünlerinin merkezi satınalma yolu ile tedarik faaliyetleri Erdemir ve Borçelik firmalarından sürdürülmüş, Topluluğumuz ve yan sanayi firmalarımız için önemli avantajlar sağlanarak yaklaşık 270.000 ton malzeme temin edilmiştir.

Orta Asya’da gelişmekte olan pazarlardan Türkmenistan’a çekici ve üst yapılı ticari araç ihracatları başlamış, özellikle inşaat sektörüne yönelik damperli araç sevkiyatlarına hız verilmiştir.

İç piyasaya yönelik kağıt ürünleri ithalatı konusunda çalışmalara devam edilmiş, pazar payında artış sağlanmıştır.

Şirket havacılık alanında temsilciliğini yaptığı Boeing ve Sikorsky faaliyetlerine devam etmiş, Türkmenistan Havayollarına 3 adet, Kazakistan Air Astana’ya 2 adet, Özbekistan Havayollarına 1 adet ticari uçak teslimatı gerçekleştirilmiştir.

2013 yılı 832 milyon TL ciro, 11 milyon TL faaliyet kârı ve 10 milyon TL vergi öncesi kâr elde edilerek başarılı sonuçlarla kapatılmıştır.

Ram Dış Ticaret’in uzun dönemli hedefi, bölgesel risk unsurlarının bertaraf edilebildiği hedef pazarlarda yerel operasyonlar geliştirip, iç piyasada ithalatını yaptığı ürünlerde lider konuma gelmektir.